Δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνει σειρά από δράσεις στη Θεσσαλονίκη στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Λευκός Πύργος, ένα μνημείο ορόσημο της πόλης, θα φωταγωγηθεί στις 18:00 με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο αποτελεί το επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας προκειμένου να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού επί του θέματος.  

Σε συνεργασία με την εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του Κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΒΙΑ|ΖΩ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ την ίδια μέρα, στις 21:00. Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονολόγους και χορογραφίες. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία, με σκοπό να δοθεί φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

18:00: Φωταγώγηση Λευκού Πύργου

21:00: Θεατρική Παράσταση «ΒΙΑ|ΖΩ» Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ | Θεσσαλονίκη. Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

 

Παπαδάκης Ευάγγελος, (+30) 6945720301, e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδες:      www.unhcr.gr | estia.unhcr.gr/

Ακολουθήστε μας: facebook.com/unhcrgreece | twitter.com/unhcrgreece

 

βια χορηγοι